websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

080 360º BARCELONA FASHION BRANDS

El Clúster Tèxtil i Moda de Catalunya és una organització d’àmbit català, de nova creació i sense ànim de lucre, que pretén integrar a totes les empreses que desenvolupen la seva activitat al voltant del negoci tèxtil i de la moda de Catalunya.

La finalitat principal de l’entitat és fomentar la competitivitat de les empreses del clúster tèxtil, confecció i moda de Catalunya mitjançant la cooperació entre empreses i professionals, la promoció de serveis i iniciatives d’internacionalització, formació, recerca, desenvolupament i innovació, així com qualsevol altre iniciativa orientada a la millora competitiva.

Les empreses que actualment formen part de clúster (juliol 2012) són 95 i generen una facturació agregada de 1000 milions d’euros, tenen presència comercial en més de 200 països i ocupen a mes de 5.000 professionals.

A Catalunya existeix un potent ecosistema tèxtil-moda format per més de 1.700 empreses i 100.000 professionals, incloent-hi la distribució tèxtil que representa el 4,6% del PIB industrial i el 1,49% del PIB general català. Aquest ecosistema s’estructura mitjançant empreses industrials, marques de moda, distribuïdors, escoles de disseny i un important talent creatiu que, en el seu conjunt, contribueixen al desenvolupament econòmic i social del país i a la imatge que donem a l’exterior.

L’activitat del clúster en cooperació amb d’altres entitats públiques i privades, ha de facilitar l’augment d’activitat econòmica, l’ocupació, la transferència entre creativitat i indústria així com l’enfortiment de la marca Catalunya com un país capdavanter en el sector tèxtil-moda d’Europa.