MASTER CLASS MIGUEL ADROVER

Lloc:

Saló del Tron, Palau de Pedralbes

Horari:

Dia 13 de Juliol a les 12:30h

Descripció de l'activitat:

Desembre de 1965. Miguel Adrover neix al poble minúscul de Clonge a l'illa de Mallorca, Espanya. Deixa l’escola als 12 anys i se'n va a treballar a l’explotació d'ametlles de la seva família. El 1991 visita Nova York per primera vegada i aviat decideix quedar-s’hi. 1995: s'associa amb Douglas Hobs un sastre americà nadiu. Junts llancen una línia de roba anomenada Dugg. En el mateix any obren una botiga a l’East Village anomenada “Horn”. “Horn” es converteix en un lloc de trobada per a dissenyadors nous i experimentals com Alexander McQueen, Bernadette Corporation i Bless, entre altres. A l'Estiu de 1999 Adrover presenta la seva primera col·lecció "Manaus-Chiapas-NYC" en un teatre llatí al Lower Eastside de Nova York. Tardor 2000: la presentació de la seva segona col·lecció “Midtown” és presenciada per personatges del món de la moda com Ana Wintour, redactora en cap d’ American Vogue Magazine, i Cathy Horn, periodista de moda pel New York Times.

El maig de 2000 Miguel signa un acord amb el conglomerat de moda Pegasus Apparel Group. La seva línia es converteix en un producte que s'està venent en botigues al voltant del món. El 15 de juny de 2000 el dissenyador és presentat com a candidat per al Premi CFDA Perry Ellis, com a millor dissenyador de l'any. L'octubre d’aquell mateix any, el Premi Vogue Fashion nomina Adrover com millor dissenyador d'avantguarda de l'any. Febrer de 2001: Miguel Adrover mostra "Meeteast", la seva quarta col·lecció, que és d’inspiració egípcia. El setembre 2001 presenta la cinquena col·lecció titulada "Utopia". L'associació amb Pegasus Apparel es dissol a l'octubre de 2001 a causa del clímax mundial després d'11 de setembre. Amb l'ajuda del seu equip incondicional i una sèrie de patrocinadors petits, el dissenyador aconsegueix presentar la seva pròxima col·lecció el setembre de 2002: "Citizen of the World". El setembre de 2003 el dissenyador presenta la seva primera col·lecció anual sota el títol "The Surrealreal World" que vol reflectir el desequilibri entre les classes socials. Adrover presenta la seva vuitena col·lecció el setembre de 2004."The Americans". Desembre de 2004: M. Androver decideix traslladar-se de N.Y a Mallorca. El 2007 firma un acord de col•laboració amb la companyial alemanya de tèxtil eco-orgànic Hess-Natur. El setembre de l'any següent presenta "Hidden in Nature”. El febrer de 2012 presenta “Out Of My Mind” a la Fashion Week de NY.

Les peces més icòniques de Miguel Adrover s'han mostrat, o són part dels arxius de museus com el Victòria i Albert a Londres, el Metropolitan M. de Nova York, el Bellevue Art Museum de Washington o el Reina Sofia a Madrid, entre altres.

Acceso limitado