websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

Exposició: El cos vestit
Col·lecció del DHUB. Museu Tèxtil i d'Indumentària

Palau de Pedralbes. 2a planta

A partir d'un centenar de vestits i quaranta complements (mitges, sabates i barrets) aquesta mostra explica com des del segle xvi i fins avui dia el vestit ha modificat la imatge del cos, comprimint-lo i alliberant-lo alternativament. Un itinerari que permet comprendre com els vestits segueixen les modes i les preferències de cada moment.

EXPOSICIÓ: LA MODA A L'ANTIC EGIPTE

Selecció d'objectes del Museu Egipci de Barcelona, vinculats a l'exposició temporal "Moda i bellesa a l'Antic Egipte".

Exposició temporal, fins al 20 de juliol, al Museu egipci de Barcelona
(València, 284, Barcelona)

"El savi grec Heròdot va deixar escrit que els egipcis eren els éssers més religiosos del món. Des de la perspectiva actual, podem afirmar que els egipcis també van ser especialment elegants i sofisticats a l'hora d'ornamentar i cuidar els seus cossos.

Diferents tipus de vestits realitzats amb lli tenyit de diversos colors es van combinar amb perruques postisses, amb les quals els perruquers reproduïen els pentinats de moda en cada període de la llarga història faraònica.

Collarets, braçalets, anells o arracades, fabricats amb pedres semiprecioses, or, plata o amb delicada faiança, a més de realçar la importància i la bellesa dels seus portadors, els conferien tot el poder dels elements simbòlics utilitzats en els seus dissenys.

Finalment, ungüents, perfums i pintura per als ulls van ser uns productes utilitzats en la cura del cos. El més estès d'aquests productes va ser el kohol".

   

**Mostrant l'acreditació del 080 tindràs un 50% de descompte amb el preu de l'entrada.

ARTESANIA DE CATALUNYA

Personalització. Singularitat. Autoria. Innovació. Proximitat.

Tècniques tradicionals artesanes creant productes contemporanis. L’artesania vinculada a la moda ofereix noves perspectives de negoci a dissenyadors i empreses i un producte proper i actual al consumidor.

Complements tèxtils (fulards, ventalls, vestits), joieria, capells, calçat, puntes (llenceria, núvia, moda urbana) són algunes de les propostes que l’artesania catalana d’avui ofereix al món de la moda.

A TOUCH OF CLASS

"A touch of class", un petit recorregut pels accessoris que aporten un concepte molt personal, mitjançant materials de la màxima qualitat com el cuir, la malla metàl·lica i els vidres Swarovski, així com sedes reciclades i cotons. Tot elaborat de manera artesanal, mimant cadascun dels passos del procés per oferir un look contemporani i luxós.

· BOND & BURLINGTON

Javier G. Arozena cursa els seus estudis d'Arquitectura Superior a l'ETSAS de Sevilla entre 1996 i 2000.

Al 2001 es gradua en Dansa Contemporània a l'Institut del Teatre de Barcelona. Seguidament treballa com a ballarí a la Companyia de dansa "Metros" dirigida perRamon Oller, del 2001 al 2009. En l'actualitat treballa per a la Companyia de dansa "Thomas Noone Dance i compagina el seu treball amb el disseny de vestuari per a diferents projectes de dansa contemporània.

L'any 2010 inicia el projecte "Palacete Diagonal", una plataforma que engloba la recerca, la selecció i la recuperació de complements vintage. Al mateix any de la mà de Adán Yenerich crea BOND & BURLINGTON.

Adán Yenerich obté la graduació d'arquitecte a l'Universitat Nacional de Còrdoba (Argentina) l'any 2003.I el de mestratge en arquitectura a l'Universitat Politècnica de Catalunya al 2010. Desenvolupa la seva tasca professional en despatxos d'arquitectura tant a Argentina com a Espanya. Paralelament tira endavant projectes relacionats amb l'escultura, el disseny i la direcció d'art.

Al 2010 conjuntament amb Rodrigo Schiavoni estableix SY, una societat que treballa en processos de recerca i de desenvolupament de projectes d'arquitectura, dissenyi art lligats a la cultura urbana contemporània.

S'associa amb el Javier G. Arozena per crear BOND & BURLINGTON.

BOND & BURLINGTON és una firma jove, barcelonina, dedicada a la creació de corbatins exclusius. Neix de l'intuïció dels seus creadors, autodidactes en el camp de la moda, amb la clara intenció de redefinir el llaçet com un accessori d'ús quotidià. Mitjançant una mirada contemporània proposa a aquest accessori tradicional com un complement actual i unisex, oportú per a cada moment del dia. Peçes úniques construïdes amb una cura especial per el detall, confeccionades de manera artesanal amb teixits originals escollits especialment). Les corbates de llaçet BOND & BURLINGTON són accessoris capaços d'expressar, de remarcar i de definir la personalitat de qui les vesteix. Estan presents a botigues de Barcelona, IllesCanàries i Roma i gràcies a les botigues online han arribat han arribat a països tan distants com Corea, Guatemala, Xipre, Japó, Noruega, Xina, Estats Units, França, Rússia i Anglaterra.

No és qüestió d'edat, ni de gènere, tampoc de dress-code, ni tan sols d'ocasió; portar una BOND & BURLINGTON és una qüestió d'actitud.

· CASTAÑER

La filosofia Castañer és fer les coses ben fetes, amb responsabilitat i serietat.

El nostre producte prové de la tradició artesanal i, a partir dels nostres orígens, creem un esperit amb què intentem impregnar el nostre calçat i els nostres accessoris perquè siguin afins al nostre temps. Per això ens renovem contínuament, i d'aquesta manera tenim un halo de modernitat que ens ha caracteritzat durant molts anys.

Per tot això ens omple d'orgull el reconeixement adquirit en el sector de la moda.

· LAURA BORTOLAMI

Laura Bortolami, de pare italià i mare d'origen indonesi i holandès, va néixer a Roma el 1962.

Després dels seus estudis universitaris a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat de Ginebra, a Suïssa, on es va especialitzar en traducció econòmica i jurídica, una trobada fortuïta amb la mà dreta d'Armani, Caterina Salvador, va fer que canviés el seu rumb i que decidís dedicar-se a la moda.

A Milà, durant els anys 80, va començar com a comercial de manera autònoma per Giorgio Armani, va seguir amb Gianni Versace, Anna Molinari i va treballar gairebé deu anys per Dolce & Gabbana. Aquestes experiències van ser la base de la seva futura empresa.

A principis dels anys 90, quan vivia a Avinyó, al sud de França, després d'un breu intent de dissenyar i comercialitzar una col·lecció de bosses, barrets i mocadors, creats amb peces originals dels anys 20, Laura Bortolami aplica la mateixa passió per l'estètica de principis de segle a les joies: una barreja de peces vintage dels brocanters adaptada al revival dels anys 70 del moment. Com que tot eren peces úniques, va néixer la Laura B Collection Particulière. Des dels seus inicis, aquesta col·lecció va tenir una distribució molt selecta.

El 1995, Laura Bortolami es trasllada a Barcelona i continua treballant per Dolce & Gabbana. Creix amb nous clients internacionals i obté el reconeixement de la premsa. El 1999 decideix deixar Dolce & Gabbana i dedicar-se completament a la seva col·lecció.

Actualment, Laura B no són únicament joies, sinó també cinturons i bosses. Des del 2003, la col·lecció d'home té molt d'èxit amb les seves joies, els seus cinturons i les seves corbates. Per a totes dues col·leccions, el material estrella, la firma de la seva marca, és la malla metàl·lica, però sempre es troba unida a altres materials, com ara plata, pedres, cadenes, vidres Swarovski, cuir, pell de cocodril, pitó, etc.

Gràcies a la seva experiència amb la malla metàl•lica, Laura Bortolami ha col•laborat amb Jean Paul Gaultier, amb la creació dels seus meravellosos vestits de malla per a col•leccions d'alta costura, i també per a col·leccions d'home i de dona de prêt-à-porter.

Laura B es pot trobar als aparadors més importants del món, com al Dieci Corso Como de Milà, als Barney's de Tòquio i de Nova York, a L'Eclaireur de París, al Brown's i al Liberty's de Londres i al Maxfield de Los Angeles.