websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

Saló del Tron, Palau de Pedralbes, dimarts 10 de juliol a les 19:30 hores


CONFERÈNCIA: "Moda i bellesa a l'Antic Egipte"

Un dels aspectes més atraients de la civilització egípcia és el seu refinat sentit de l'estètica. Els antics habitants del país del Nil potenciaven la seva imatge amb una cura extrema i de manera integral: indumentària, maquillatge, joies i complements eren escollits minuciosament per a cada ocasió.

De la sobrietat de les túniques ajustades al cos de l'Antic Imperi a la sumptuositat dels vestits prisats del Nou Imperi, en un joc de superposicions i transparències carregades d'una sensualitat insinuant, la moda de l'antic Egipte va recórrer un llarg camí que us convidem a contemplar."

Prof. Núria Castro i Jiménez. Egiptòloga especialista en la vida quotidiana de l'Antic Egipte. Llicenciada en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la UB.

   

**Mostrant l'acreditació del 080 tindràs un 50% de descompte amb el preu de l'entrada.

ACREDITA'T

Saló del Tron, Palau de Pedralbes, dimecres 11 de juliol a les 12:30 hores


El cos vestit, una mirada a la història de la moda des del cos humà

Sílvia Ventosa és conservadora del Museu Tèxtil i d'Indumentària de Barcelona i comissària de l'exposició El Cos Vestit, junt amb Teresa Bastardes. És filòsofa i doctora en Antropologia urbana. La seva conferència explora el concepte del "cos vestit", una relació dinàmica, un diàleg entre el cos, els vestits, la moda, i els codis morals, socials i estètics d'una època o d'una societat.

ACREDITA'T

Saló del Tron, Palau de Pedralbes, divendres 13 de juliol a les 12:30 hores


MASTER CLASS MIGUEL ADROVER

Desembre de 1965. Miguel Adrover neix al poble minúscul de Clonge a l'illa de Mallorca, Espanya. Deixa l’escola als 12 anys i se'n va a treballar a l’explotació d'ametlles de la seva família. El 1991 visita Nova York per primera vegada i aviat decideix quedar-s’hi. 1995: s'associa amb Douglas Hobs un sastre americà nadiu. Junts llancen una línia de roba anomenada Dugg. En el mateix any obren una botiga a l’East Village anomenada “Horn”. “Horn” es converteix en un lloc de trobada per a dissenyadors nous i experimentals com Alexander McQueen, Bernadette Corporation i Bless, entre altres. A l'Estiu de 1999 Adrover presenta la seva primera col·lecció "Manaus-Chiapas-NYC" en un teatre llatí al Lower Eastside de Nova York. Tardor 2000: la presentació de la seva segona col·lecció “Midtown” és presenciada per personatges del món de la moda com Ana Wintour, redactora en cap d’ American Vogue Magazine, i Cathy Horn, periodista de moda pel New York Times.

El maig de 2000 Miguel signa un acord amb el conglomerat de moda Pegasus Apparel Group. La seva línia es converteix en un producte que s'està venent en botigues al voltant del món. El 15 de juny de 2000 el dissenyador és presentat com a candidat per al Premi CFDA Perry Ellis, com a millor dissenyador de l'any. L'octubre d’aquell mateix any, el Premi Vogue Fashion nomina Adrover com millor dissenyador d'avantguarda de l'any. Febrer de 2001: Miguel Adrover mostra "Meeteast", la seva quarta col·lecció, que és d’inspiració egípcia. El setembre 2001 presenta la cinquena col·lecció titulada "Utopia". L'associació amb Pegasus Apparel es dissol a l'octubre de 2001 a causa del clímax mundial després d'11 de setembre. Amb l'ajuda del seu equip incondicional i una sèrie de patrocinadors petits, el dissenyador aconsegueix presentar la seva pròxima col·lecció el ssetembre de 2002: "Citizen of the World". El setembre de 2003 el dissenyador presenta la seva primera col·lecció anual sota el títol "The Surrealreal World" que vol reflectir el desequilibri entre les classes socials. Adrover presenta la seva vuitena col·lecció el setembre de 2004."The Americans". Desembre de 2004: M. Androver decideix traslladar-se de N.Y a Mallorca. El 2007 firma un acord de col•laboració amb la companyial alemanya de tèxtil eco-orgànic Hess-Natur. El setembre de l'any següent presenta "Hidden in Nature”. El febrer de 2012 presenta “Out Of My Mind” a la Fashion Week de NY.

Les peces més icòniques de Miguel Adrover s'han mostrat, o són part dels arxius de museus com el Victòria i Albert a Londres, el Metropolitan M. de Nova York, el Bellevue Art Museum de Washington o el Reina Sofia a Madrid, entre altres.

Accés limitat